ЗА НАС

Основател и ръководител на фондацията

Светлана Хънт

Lucky Hunt е моят проект мечта. Не помня да съм имала ден в живота си без домашен любимец. Започна моята майка, като ми донесе малки хамстери, а след това с кучета…

Първото ми куче беше пекинез и оттогава имам много. Не мога да обясня любовта си към животните, просто се свързвам с тях и ги разбирам по един много специален начин.

Мисията ми започна през 2010 г., когато се преместих в България от САЩ. Никога не съм виждал толкова много бездомни животни в живота ми. Всеки ден бях тъжна, като гледах мизерията им. Бяха болни, гладни и отчаяни.

Един ден, през един горещ летен месец, видях едно малко куче да се движи нагоре и надолу по улицата в агония. Изглеждаше нещо като филм от Sci-Fi. Той беше покрит от главата до лапички си с нещо, което приличаше на черни мехурчета, които израстваха вместо козината му. За съжаление не можах да му помогна, а видението все още е много ясно и ярко -в този ден обещах да направя разлика.

Днес 2018 г. Проекта на  Lucky Hunt  е спасил и помогнал на хиляди бездомни животни. Всеки ден сме изправени пред най-доброто и най-лошото, което хората могат да направят – но реших само да покажа щастливите моменти.

Лъки Хънт не е само за животни – днес сме щастливи да осъществим тази мечта, като обединим спасените животни заедно с деца, които са също толкова невинни като тях. Имаме текущи програми, използващи алтернативни терапии за деца със специални нужди, като даун, аутизъм, парализа и възстановяването на онкологични пациенти.

За Нас

Фондация „Лъки Хънт“ бе създадена, за да донесе промяна!.

Изоставени, наранявани и преследвани бездомни кучета са нарастващ проблем в цяла България.

Те са безпомощни при търсене на храна, подслон и любяща грижа като всяко друго живо същество..

Ние работим в тази насока и сме уверени, че с хуманно отношение и грижа ще постигнем успех.

Изпълняваме целенасочена програма за ефективна кампания „Кастрирай и върни“ в квартали, пълни с бездомни животни, които страдат и могат да представляват заплаха за хората.

Това е устойчиво решение, което ни позволява да образоваме и променим манталитета на обществото и негативността на хората спрямо животните, които сме позволили да увеличават своята популация безконтролно!